четвер, 18 січня 2018 07:40

Світовий банк дав рецепт подвійного зростання для української економіки

Світовий банк дав рецепт подвійного зростання для української економіки
У Світовому банку проведення реформ вважають запорукою успіху. Фото: guardian.ng

Україна може подвоїти темпи економічного зростання в найближчій перспективі, на тлі уповільнення зростання в розвинених державах.

Про це заявила Сату Кахконен, директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови, передає "Радіо "Свобода". Вона переконана, що запорука успіху - проведення реформ.

І пояснює: "Найважливішою, на нашу думку, є земельна реформа. Сільськогосподарський потенціал України - величезний. Але мораторій на продаж сільськогосподарських земель призводить до того, що Україна не має ефективно працюючого ринку землі... Другою реформою має бути подолання корупції. Світовий банк вітає подання до парламенту проекту закону про антикорупційний суд... Критично важлива також реформа державних підприємств. Без будь-яких кроків у цих сферах ми не думаємо, що 4-відсоткове зростання можливе".

Аналітики Світового банку та українські експерти зараховують до чинників, які можуть вплинути на українську економіку в найближчі рок,. не тільки хід реформ. А й геополітичну напруженість в регіоні і інтенсивність російсько-українського збройного конфлікту на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти розповіли, на скільки треба підвищити зарплати

Світовий банк прогнозує зростання ВВП України до 2% за підсумками 2017 року. Очікується, що протягом трьох наступних років показник збільшиться до 4%.
У доповіді Світового банку "Перспективи світової економіки" йдеться, що у 2018-2019 роках українська економіка зросте на 3,5% і 4%, відповідно.

Зараз ви читаєте новину «Світовий банк дав рецепт подвійного зростання для української економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути