вівторок, 21 червня 2022 19:28

Вітренко розповів, коли Україна імпортуватиме зріджений газ

Вітренко розповів, коли Україна імпортуватиме зріджений газ
Україна не має терміналів на транспортування газу. Фото: eastnews.ua

Нафтогаз веде переговори про постачання імпортного скрапленого природного газу - СПГ або LNG - в Україну в IV кварталі цього року.

Але є певні технологічні обмеження, бо Україна ніколи не імпортувала його фізично. Про це розповів голова компанії Юрій Вітренко на пресконференції, передає "Інтерфакс Україна".

"Ми не маємо терміналів СПГ. Тому нам треба привезти СПГ на термінали в Європі й потім забезпечити фізичне транспортування цього газу вже трубопроводами в Україну або здійснити операції своп (swap - торгово-обмінні фінансові операції. - Gazeta.ua)", - пояснив Вітренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна подасть позов проти Газпрому

За його словами, Нафтогаз під час визначення термінів та обсягів постачання імпортного газу буде змушений враховувати безліч технологічних аспектів, зокрема тиск у газопроводах або добові обмеження щодо підняття газу.

"Є багато різних аспектів, які ми враховуємо під час війни, але про які не можемо говорити широкій аудиторії. Усе це впливає на наші внутрішні плани щодо того, коли та як ми імпортуватимемо газ", - підсумував Вітренко.

Канадський енергетичний розробник Symbio Infrastructure постачатиме в Україну скраплений природний газ (LNG) і "зелений" рідкий водень (LH2). 5 червня у Вашингтоні Нафтогаз і Symbio підписали меморандум про взаєморозуміння. Сторони домовилися, що LNG і LH2 постачатимуть на термінал у транзитну країну Європи.

Зараз ви читаєте новину «Вітренко розповів, коли Україна імпортуватиме зріджений газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути