вівторок, 16 жовтня 2018 09:39

Видобуток нафти у світі б'є рекорди

Видобуток нафти у світі б'є рекорди
Фото: Getty Images

У третьому кварталі 2018-го обсяг світової пропозиції нафти досяг 100,3 млн барелів на добу. Видобуток "чорного золота" і вуглеводнів досягнув рекордних позначок. Про це йдеться у щомісячній доповіді Міжнародного енергетичного агентства International Energy Agency (IEA).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дорогий бензин і дешева гривня: як на Україну вплине висока ціна на нафту

Показник, який включає в себе видобуток нафти, газоконденсатної рідини та біопалива, а також переробку сировини, на 2,3 млн барелів перевищив показник аналогічного періоду минулого року та на 1,3 млн - результат за попередній квартал.

Збільшення видобутку нафти з другого кварталу відбувалося переважно в державах-членах ОПЕК - за цей період картель наростив виробничі обсяги на 500 тис. барелів на день, у той час у США видобуток зріс на 400 тис. Згідно з результатами звіту, виробництво біопалива також зросло на 300 тис. барелів на добу.

Експерт спрогнозував вартість бензину на кінець року. Прогноз актуальний за умови стабільного курсу долара і вартості нафти марки Brent у межах 78 $/бар.

Зараз ви читаєте новину «Видобуток нафти у світі б'є рекорди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути