четвер, 23 травня 2019 18:05

Вартість електроенергії для населення після реформи ринку не виросте - Кабмін

Вартість електроенергії для населення після реформи ринку не виросте - Кабмін
Кабмін відзначив, що важливим при введенні нового ринку електроенергії є облік соціального аспекту. Фото: ZN.

У Кабміні заявили, що вартість електроенергії для населення після проведення реформи ринку не виросте. "З метою збереження ціни на електроенергію для населення Кабінет міністрів запроваджує механізм покладання спеціальних обов'язків, що забезпечують компенсацію різниці між ринковою та регульованої цінами на електроенергію для населення", - сказано в заяві на сайті уряду.

У Кабінеті міністрів відзначають, що важливим при введенні нового ринку електроенергії є облік соціального аспекту.

В уряді підкреслюють, що чинним Законом України "Про ринок електричної енергії" передбачено, що новий ринок повинен бути введений 1 липня 2019 року і буде функціонувати відповідно до стандартів ЄС. "Закон про впровадження цього принципу розроблений спільно з міжнародними партнерами і прийнятий парламентом. На сьогодні юридичних підстав для відстрочки запуску нового ринку електричної енергії не існує", - відзначає Кабмін.

У свою чергу, Міненерговугілля виконав всі заходи і розробив нормативно-правові акти вторинного законодавства відповідно до закону. Проведено ряд зустрічей і нарад, зокрема, в комітеті Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, Міненерговугілля, НКРЕ та Раді Оптового ринку електричної енергії.

Зараз ви читаєте новину «Вартість електроенергії для населення після реформи ринку не виросте - Кабмін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути