вівторок, 21 травня 2019 10:04

В Україну прибула місія МВФ

В Україну прибула місія МВФ
За підсумками роботи місії МВФ стане відомо, наскільки Україна готова отримати черговий транш $1,3 млрд. Фото: 1NEWS.COM.UA

21 травня в Україну прибула місія Міжнародного валютного фонду. Вона буде оцінювати реформи, які зобов'язався провести уряд у рамках співпраці з Фондом.

В Україні місія МВФ працюватиме 2 тижні. Представники Фонду проведуть зустрічі з українськими урядовцями, пише Громадське.

За підсумками роботи місії стане відомо, наскільки Україна готова отримати черговий транш $1,3 млрд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли Україна отримає транш МВФ: у Єврокомісії назвали умову

Зокрема, МВФ вимагало від України встановити ціну газу для населення на рівні імпортного паритету, провести реформу банківського сектору, зменшити розмір дефіциту держбюджету. Крім того, серед вимог було запровадження кримінальної відповідальності за незаконне збагачення. Останню Конституційний суд визнав неконституційною.

В Україні також працюватимуть представники Євросоюзу. Вони вирішуватимуть, чи надавати Україні макрофінансову допомогу 500 млн євро. Водночас для ЄС ключовою умовою надання траншу є продовження співпраці з МВФ.

Один із найбільших банків у світі, американський JP Morgan, прогнозує, що до кінця 2019-го Україні не вдасться отримати новий транш Міжнародного валютного фонду в межах кредитної програми stand-by.

Зараз ви читаєте новину «В Україну прибула місія МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути