Ексклюзиви
четвер, 29 березня 2018 13:21

В Україні прокоментували дозвіл Німеччини будувати російський газопровід

В Україні прокоментували дозвіл Німеччини будувати російський газопровід
У ЄС продовжується дискусія щодо "Північного потоку-2". Фото: ТСН

В Україні заявили, що не могли вплинути на рішення Німеччини дозволити будівництво "Північного потоку-2". Водночас в ЄС триває дискусія щодо російського проекту.

"Німеччина прийняла технічне рішення про будівництво сухопутної ділянки. Це рішення приймалося на підставі всіх документів. Воно було цілком очікуваним. І політично на це рішення неможливо було вплинути", - повідомила заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, пише "Обозреватель".

Крім того, вона наголосила, що ЄС розглядає питання щодо третього енергопакету і третьої газової директиви. Це безпосередньо стосується процедури функціонування газопроводу "Північний потік-2".

"Дискусія з цього приводу триває в ЄС. Вона дуже важка. Вони з одного боку розуміють, що це політичний проект. З іншого боку, вони розуміють, що були інші проекти, які були реалізовані без вимог законодавства ЄС", - додала Зеркаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія та Україна провели переговори щодо розірвання газових контрактів

За її словами, Росія намагається заручитися підтримкою впливових політиків.

"Нещодавно вони взяли консультантом екс-міністра фінансів Австрії. Це дуже впливова фігура не тільки в Австрії, але й у всьому ЄС. Вони використовують всі інструменти за які можна заплатити", - підсумувала Зеркаль.

Німеччина офіційно дозволила будівництво 55-кілометрової ділянки російського газопроводу на своїй території. Також Німеччина виступила проти поправок Єврокомісії до газової директиви, які зачіпають проект "Північний потік-2".

Зараз ви читаєте новину «В Україні прокоментували дозвіл Німеччини будувати російський газопровід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути