середа, 14 березня 2018 15:26

У вирішенні питань екології провідну роль повинні відігравати громади - Косюк

У вирішенні питань екології провідну роль повинні відігравати громади - Косюк
Юрій Косюк

Нещодавно на своїй сторінці у Facebook голова правління МХП Юрій Косюк оцінив концепцію створення Загальнодержавної автоматизованої системи "Відкрите довкілля".

На думку бізнесмена, українська громадськість вже давно потребує автоматизації процесів збору інформації та запровадження електронного урядування в сфері екології. Косюк наголосив, що це серйозний крок на шляху до вирішення проблем охорони навколишнього середовища.

"Швидке оперування даними про проблемні точки значно пришвидшить вирішення кризових ситуацій, а головне - зможе їх попередити", - переконаний Юрій Косюк.

Однак, Косюк зазначив, що головну роботу у цьому напрямку слід зосередити на місцях, а точніше - в діючих ОТГ та тих, які знаходяться в процесі об'єднання. Він також переконаний, що громади повинні мати не лише доступ до проблематики, а і ресурси для її вирішення.

"Органам центральної влади слід залишити лише координаційну та наглядову функції. Оскільки у вирішенні питань екології провідну роль повинні відігравати громади – саме вони мають стати головними арбітрами в екологічному захисті своїх територій", - наголосив Юрій Косюк.

6 березня Мінприроди винесло на громадське обговорення концепцію створення системи, яка дозволить громадянам мати вільний доступ до інформації про стан довкілля.

Зараз ви читаєте новину «У вирішенні питань екології провідну роль повинні відігравати громади - Косюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути