Ексклюзиви
середа, 06 грудня 2017 13:40

У Раді підтвердили підписання НААН договору з китайським агрохолдингом

У Раді підтвердили підписання НААН договору з китайським агрохолдингом
Нардеп Олексій Мушак розповів про ситуацію навколо НААН. Фото: 112.ua

Народний депутат від БПП Олексій Мушак підтвердив підписання Національною академією аграрних наук (НААН) договору про співпрацю з китайським агрохолдингом Chinese Agricultural Corporation Huan Fan Qu. Про це він заявив під час засідання комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин у ході обговорення ризиків і переваг відкриття ринку землі в Україні, передають "Українські новини".

Так, під час дискусії про ризики концентрації сільськогосподарських земель у руках іноземців в разі відкриття ринку землі без обмежень Олексій Мушак заявив: "При чому тут дискусія про іноземців, подивіться на Академію аграрних наук. Мені сьогодні вранці телефонував херсонський губернатор. Каже: до мене приходять китайці на землі Академії аграрних наук".

Раніше в ЗМІ писали про те, що президент Академії аграрних наук України Ярослав Гадзало підписав договір з Chinese Agricultural Corporation Huan Fan Qu, який передбачає співробітництво установ у науковій діяльності, взамін на що Академія зобов'язується передати китайським партнерам частину свого земельного фонду в оренду на 49 років. Зараз у розпорядженні Академії аграрних наук знаходиться 465 тис. га сільськогосподарських земель, у тому числі 364 тис. га ріллі. Частина земель, яка буде передана при цьому не уточнюється.

При цьому сама НААН заявила, що ряд ЗМІ спотворив інформацію про умови укладеного договору "в рамках піар-кампанії". Насправді, як заявили у НААН, підписаний договір про співпрацю між Академією та Chinese Agricultural Corporation Huan Fan Qu є взаємовигідним і закладає фундамент тісної співпраці установ у сфері дослідних робіт.

Зараз ви читаєте новину «У Раді підтвердили підписання НААН договору з китайським агрохолдингом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути