субота, 06 січня 2018 16:03

В уряді назвали нові терміни підвищення військової пенсії

  Кабмін озвучив нові терміни підвищення пенсій військовим. Фото: 112 Україна
Кабмін озвучив нові терміни підвищення пенсій військовим. Фото: 112 Україна

Осучаснення пенсій військовим пенсіонерам передбачається здійснити з 1 січня 2018 року, незалежно від того, коли цей закон буде прийнятий парламентом, заявив в ефірі одного з телеканалів віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, передає Урядовий портал.

"Законопроект про впорядкування пенсій військовослужбовців вже розроблений і направлений у РНБО, після чого він буде представлений у Верховній Раді України. У законі чітко зафіксовано: якби Верховна Рада не проголосувала цей законопроект, уряд пропонує, щоб осучаснення пенсій військовим пенсіонерам було здійснено з 1 січня 2018 року", - зазначив Розенко.

За його словами, "уряд має всі можливості, щоб зробити такий перерахунок "заднім числом", але для цього нам, безумовно, потрібен закон, який має ухвалити Верховна Рада України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прогнозують зростання пенсій 2019 року

3 жовтня 2017 року Верховна рада ухвалила законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій". Найбільше пенсійні виплати зросли у тих, хто мав тривалий страховий стаж і легальну високу зарплату. Після перерахунку пенсія в середньому збільшилися на 559,78 грн. До прийняття закону середній розмір пенсії в Україні становив 1886,78 грн. Тепер - 2446,56 грн.

Зараз ви читаєте новину «В уряді назвали нові терміни підвищення військової пенсії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути