Ексклюзиви
понеділок, 05 березня 2018 18:02

У Нафтогазі пояснили, чому не розриватимуть контракти з Газпромом

У Нафтогазі пояснили, чому не розриватимуть контракти з Газпромом
У Нафтогазі заявили, що часи, коли Україна повинна була працювати на кабальних умовах, пройшли. Фото:

У НАК "Нафтогаз" не бачать достатніх підстав для розірвання контрактів з російським Газпромом щодо транзиту газу через Україну.

"Пропозиції щодо перегляду контракту — неприйнятні. Контракт між Нафтогазом і Газпромом передбачає час на консультації щодо спірних питань до звернення в арбітраж. Це 30 днів консультацій щодо постачання Україні газу і 45 днів консультацій щодо транзиту газу через територію України", - повідомив головний комерційний директор НАК "Нафтогаз" Юрій Вітренко, пише "Сегодня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пояснили, чому Нафтогаз ліквідовує єдине представництво у Росії

Він додав, що збереження транзиту газу по території України є надзвичайно важливим. Це гарантує надійність постачання газу як українцям, так і європейцям.

"Наша принципова позиція була і залишається такою, що ми хочемо привести всі наші відносини з Газпромом у максимальну відповідність з правилами і нормами Європи. Ми готові вести переговори. Якщо не домовимося, звернемося до Арбітражного суду. Часи, коли Україна повинна була працювати на кабальних умовах, пройшли, і повертатися до них ми не будемо", - наголосив Вітренко.

28 лютого Стокгольмський арбітраж зобов'язав ПАТ "Газпром" доплатити НАК "Нафтогаз" $4,63 млрд за недопостачання узгоджених обсягів газу для транзиту. За результатами двох арбітражних суперечок, Газпром повинен доплатити НАК $2,56 млрд. Натомість Газпром повернув предоплату Нафтогазу за березневі постачання газу і заявив, що постачання газу з 1 березня для НАК "Нафтогаз" здійснювати не будуть.

Зараз ви читаєте новину «У Нафтогазі пояснили, чому не розриватимуть контракти з Газпромом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути