Ексклюзиви
вівторок, 20 жовтня 2020 13:49

В "АрселорМіттал Кривий Ріг" прокоментували безпідставні звинувачення

  СБУ провела обшуки  на підприємстві "АрселорМіттал Кривий Ріг"
СБУ провела обшуки на підприємстві "АрселорМіттал Кривий Ріг"

СБУ провела на підприємстві "АрселорМіттал Кривий Ріг" слідчі дії на підставі рішення Шевченківського районного суду Києва, пов'язані з податковими платежами. Компанія категорично відкидає всі необгрунтовані звинувачення.

Про це йдеться в повідомленні на сайті компанії "АрселорМіттал Кривий Ріг".

"Торік Офіс великих платників податків проводив планову перевірку підприємства щодо дотримання податкового, валютного та іншого законодавства за попередні 4 роки. За результатами перевірки контролюючий орган збільшив податкові зобов'язання "АрселорМіттал Кривий Ріг" на 7,9 млрд грн. Передбачена законодавством процедура проведення подібних перевірок і оформлення їхніх результатів дає платникові податків право надання у встановлений термін заперечень до акту перевірки. Компанія скористалася цим правом, а надалі також оскаржила отримані рішення в ДПС України. В результаті неупередженого розгляду поданої скарги донараховані зобов'язання зменшилися удвічі - до 3,5 млрд грн", - йдеться в повідомленні компанії.

За даними компанії, згодом "АрселорМіттал" звернулася до суду, було відкрито дві справи, провадження у яких не завершені.

"До вступу в законну силу судового рішення податкові донарахування вважаються неузгодженими, і підприємство не зобов'язане їх платити. Це - норми чинного законодавства України, з якими мають бути добре знайомі представники правоохоронних органів. Підкреслюємо, що факт відміни частини донарахувань у встановленому законом адміністративному порядку не може розглядатися як злочин", - пояснили в компанії.

Там також зазначили, що за результатами перевірки Офісу великих платників податків одне з найбільших донарахувань "АрселорМіттал Кривий Ріг" отримала щодо рентної плати за користування надрами. Виведення податкових інспекторів грунтувалося на нібито неправильному визначенні підприємством об'єкту рентної плати. При цьому вищий податковий орган підтримав аргументацію компанії.

У повідомленні компанія також вказала, що є одним з найбільших в Україні платників податків. За 2015-2019 роки підприємство сплатило до бюджетів усіх рівнів понад 40 млрд грн податків і зборів, зокрема 1,8 млрд грн - це рентна плата за видобуток залізної руди і 2,1 млрд грн - податок (плата) за землю. Загальна сума сплачених податків і зборів за 9 місяців 2020 склала 4,8 млрд грн.

"Необгрунтовані звинувачення щодо можливого заниження сум сплачених податків викликають у нас істотне занепокоєння і свідчать про тиск на іноземного інвестора, що явно не сприяє поліпшенню інвестиційної привабливості України", - упевнені в компанії.

Як раніше повідомлялося, 13 жовтня 2020 на закритому засіданні Шевченківського районного суду Києва слідчий суддя Мальцев Д.А. ухвалив рішення дозволити СБУ провести обшук на металургійному підприємстві "АрселорМіттал Кривий Ріг". Правоохоронці звинувачують компанію в ухиленні від сплати податків, заниження обов'язкових платежів за земле- і надрокористування у особливо великих розмірах.

Зараз ви читаєте новину «В "АрселорМіттал Кривий Ріг" прокоментували безпідставні звинувачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути