Ексклюзиви
вівторок, 12 вересня 2017 09:52

Уряд назвав курс долара на наступний рік

Уряд назвав курс долара на наступний рік
Уряд заклав курс долара на наступний рік на рівні 29,3 грн за долар Фото 112

Уряд заклав курс долара на наступний рік на рівні 29,3 грн за долар. Про це повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк

"Зростання ВВП - 3 відсотки, інфляція - 7 відсотків. Ми підготували проект бюджету і подали його в Кабмін. Зараз з ним працюватимуть мої колеги, міністри. Ми вийдемо на фінальну редакцію 15-го вересня. Бюджет сформований, виходячи з курсу 29,3 гривень за долар", – сказав Данилюк "Українським новинам".

Він зазначив, що згідно із соцстандартами, документ передбачає встановлення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2018 року в розмірі 3723 грн, прожитковий мінімум - 1700 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацбанк здивував курсом валют

"Наша економіка відновлюється, тому доходи зростають. Бюджетна дисципліна – це дуже важливо. Дефіцит бюджету ми поступово знижуємо, як і планували. 2018 року передбачений дефіцит 2,4 відсотка. У нас доходи зростають на 14 відсотків порівняно із цим роком", – сказав Данилюк.

Міністр зазначив, що примарні 17 млрд грн від приватизації, які уряд вже кілька років закладає в бюджет, так і не може отримати.

"Але в цьому є повне розуміння, що приватизації треба нарешті дати старт. В бюджет ми заклали 22 мільярди гривень. Сподіваюся, що ми їх отримаємо", – додав Данилюк.

Валютники прогнозують значний ріст долара ще цього року. Іноземна валюта зросте від 29 до 32 грн за долар вже восени.

Зараз ви читаєте новину «Уряд назвав курс долара на наступний рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути