субота, 18 серпня 2018 09:36

"Укрзалізниця" зриває весняну посівну кампанію - Ostchem

Холдингова компанія Ostchem, що об'єднує підприємства азотної хімії Group DF, заявляє, що "Укрзалізниця" відмовляється виконувати свої зобов'язання перед компаніями групи, що може призвести до зриву весняної посівної кампанії у аграріїв.

Про це з посиланням на прес-службу Ostchem повідомляють "Українські Новини".

Компанія заявляє, що "Укрзалізниця"припинила подачу залізничних напіввагонів для транспортування міндобрив аграріям.

17 серпня керівники трьох азотних підприємства Групи Ostchem – Черкаський "Азот", "Рівнеазот" і Сєверодонецький "Азот" звернулися з відкритими листами до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та голови правління "Укрзалізниці" Євгену Кравцову з проханням врегулювати ситуацію і не допустити зриву посівної кампанії і можливої зупинки трьох з шести українських підприємств-виробників азотних добрив. У розпорядженні редакції є копія одного з цих листів, адресований прем'єр-міністру:

"Останнім часом наші підприємства все частіше страждають від несвоєчасного та/або неповного надходження замовлених піввагонів, стабільність подачі яких прямо впливає на своєчасність доставки добрив замовникам, а також на ризики припинення (уповільнення) виробництва, що призводить до автоматичного подорожчання продукції", — йдеться в листі до Кравцову.

У даний момент добова потреба підприємств у піввагонах – 20 одиниць для кожного з 3 заводів.

 

"Враховуючи особливу важливість успішності аграрної галузі України, результати роботи якої впливають на економіку країни, звертаємося до вас, шановний Володимир Борисович, з проханням взяти під особливий контроль питання щодо повноти та своєчасності виконання заявок на надання вагонів від наших підприємств-виробників мінеральних добрив", — йдеться в листі директорів до прем'єра.

У листах наголошується, що підприємства Ostchem усвідомлюють свою відповідальність перед українськими аграріями і перед країною в цілому і вишукує можливості підтримувати працездатність підприємств і виробляти міндобрива в умовах постійного зростання вартості сировини і енергоресурсів.

Як повідомляли Українські Новини, Холдинг Оstchem об'єднує підприємства азотної хімії Group DF.

Group DF — диверсифікована міжнародна група компаній, бізнес якої представлений в країнах Європи і Азії.

Засновник і власник Group DF, бізнесмен Дмитро Фірташ.

Зараз ви читаєте новину «"Укрзалізниця" зриває весняну посівну кампанію - Ostchem». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути