пʼятниця, 22 вересня 2017 17:17

Підвищення тарифів "Укрзалізниці" не буде - Ляпіна

Підвищення тарифів "Укрзалізниці" не буде - Ляпіна
Глава Державної регуляторної служби Ксенія Ляпіна заявила, що прибуток УЗ від вантажних перевезень за підсумками січня-серпня склав 9 млрд грн, а збитки від пасажирських перевезень - 4 млрд грн. Фото: Уніан

Підвищення тарифів "Укрзалізниці" має враховувати поточні фінансові показники залізниці. Про це заявила глава Державної регуляторної служби Ксенія Ляпіна на розширеному засіданні присвяченому з'ясуванню реальної ситуації на ринку вантажних залізничних перевезень.

За її даними прибуток залізничного монополіста від вантажних перевезень за підсумками січня-серпня становив 9 млрд грн, а збитки від пасажирських перевезень - 4 млрд грн. "Тобто ще залишилося 5 млрд грн на розвиток навіть при нинішньому рівні тарифів. Це треба обов'язково враховувати, коли ми зараз обговорюємо пропозиції про підвищення тарифів УЗ на вантажоперевезення на 22.5%", - сказала вона.

За словами Ляпіної в даний час є дві протилежні позиції: залізничники наполягають на підвищенні тарифів з 1 жовтня, представники бізнесу пропонують перенести підвищення на наступний рік. "Очевидно, що у вас тут повинен бути переговорний процес з бізнесом наскільки вони готові, наскільки вони зможуть потягнути. Ми вам не будемо вказувати, ви самі можете і повинні про це домовитися", - сказала вона.

Нагадаємо, тарифний комітет Мінінфраструктури на засіданні 31 серпня 2017 року погодив підвищення тарифів на залізничні вантажоперевезення усередині країни на 22,5%, з 1 жовтня 2017 року. 13 вересня на своєму засіданні Кабінет міністрів схвалив фінансовий "Укрзалізниці" з індексацією тарифів на вантажоперевезення у внутрішньому сполученні.

Зараз ви читаєте новину «Підвищення тарифів "Укрзалізниці" не буде - Ляпіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути