Ексклюзиви
четвер, 10 березня 2011 18:09

Українці проміняють дорогу птицю на свинину - експерти

Українці проміняють дорогу птицю на свинину - експерти

Збільшення ціни на птицю на 10% може призвести до зростання попиту на свинину в Україні на 15,6%.

Такі розрахунки наведені в новому дослідженні асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ) "Найбільші тваринницькі аграрні компанії України: розвиток і перспективи".

За даними дослідження УКАБ, на сьогодні відбувається посилення конкуренції між виробниками м'яса птиці і свинини, що пов'язано з активним розвитком свинарського напрямку аграрними холдингами.

"В умовах поглиблення конкуренції на ринку підтримувати попит на свинину на належному рівні і запропонувати продукцію за доступними більшості споживачам цінами здатні тільки спеціалізовані підприємства з закритим циклом виробництва, які мають найменші виробничі витрати. Це означає, що в галузі триватимуть процеси консолідації активів і виробники з високим рівнем собівартості будуть змушені піти з ринку. Як результат все більшу роль на ринку будуть грати великі вертикально інтегровані структури", - зазначила виконавчий директор УКАБ Єлизавета Святківська.

За оцінками дослідження, 2010 року частка ТОП-10 агрохолдингів сягала 26% від усього обсягу виробництва свинини. Всього минулого році було вироблено близько 600 тис. т свинини в забійній вазі, що практично на 15% більше ніж 2009 року.

Зараз ви читаєте новину «Українці проміняють дорогу птицю на свинину - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути