середа, 28 жовтня 2020 15:01

Україна стала лідером онлайн-торгівлі у Східній Європі

Україна стала лідером онлайн-торгівлі у Східній Європі
Продуктовий e-commerce в Україні виріс на 107%. Фото: pixabay.com

З початку 2020 року частка онлайн-торгівлі у Східній Європі зросла до 10% від загального обсягу роздрібних продажів. Лідером є Україна.

Причиною цього називають карантинні обмеження, які сприяли співпраці продуктових ритейлерів із сервісами доставки.

Продуктовий e-commerce в Україні виріс на 107% порівняно з торішніми показниками. Про це говорять дані дослідження лондонської компанії Euromonitor International, передає Investory News.

За результатами дослідження, найзатребуванішими послугами стали безкоштовна доставка, її відстеження і можливість безкоштовного повернення — за ці пункти проголосували понад половину опитаних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де українці найчастіше купують продукти

Також в України найвищий показник приросту в офлайн-ритейлі — близько 5%. При цьому продуктові мережі супермаркетів фіксували зміну поведінки покупців під час карантину. Люди стали частіше купувати в невеликих магазинах.

Експерти відзначають, що продуктовий ритейл активно переходить у невеликий формат. У Східній Європі маленькі продуктові точки показують кращі результати поточного року та, згідно з прогнозом, демонструватимуть їх і надалі. Частка гіпермаркетів знизилася на 2,5% цьогоріч. Вони скорочують площі або трансформуються в супермаркети.

55% опитаних вважають, що тенденція до зростання обсягів онлайн-шопінгу збережеться і після карантину. Однак близько 25% очікують на повернення до колишніх умов.

4% онлайн-підприємців відкрили магазин під час карантину. У половині випадків онлайн-продавці — засновники бізнесу, які працюють самостійно. У 22% є партнери, у 21% — штат до 10 осіб, а у 6% — від 10 працівників.

Зараз ви читаєте новину «Україна стала лідером онлайн-торгівлі у Східній Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути