середа, 19 червня 2019 04:50

Україна отримає від Євросоюзу 30 млн євро на підтримку податкової та митної реформ

Україна отримає від Євросоюзу 30 млн євро на підтримку податкової та митної реформ
Україна отримає фінансову допомогу від ЄС. Фото: РБК

ЄС виділив фінансування в рамках реалізації третьої і четвертої складової програми підтримки управління державними фінансами EU4PFM.

Гроші буде спрямовано на експертний супровід податкової та митної реформ в Україні, повідомляє 24 канал.

У Міністерстві фінансів України зазначили, що програму EU4PFM втілюють Центральне агентство з управління проектами (CPMA, Литва), Представництво Європейського Союзу в Україні, Міністерство фінансів України, Державна фіскальна служба та Державна податкова служба.

Програма передбачає роботу ключових експертів із залученням інших українських та європейських фахівців. При цьому 17 мільйонів євро із загальної суми – це IT-фонд. На втілення компонентів програми Євросоюз виділяє 29,5 мільйона євро. Загальний бюджет програми становить 55 мільйонів євро, а завершення реалізації її заходів очікується у 2022 році.

В рамках реалізації цієї програми в Україні буде створено постійний офіс в якому працюватимуть більшість експертів. Частина експертів працюватиме у Вільнюсі. Серед іншого вони займатимуться розробкою ІТ-стратегії та HR-стратегію, що є важливим для збільшення спроможності та ефективності інституцій залучених в управління державними фінансами.

Перший етап програми передбачає реалізацію кількох проектів з оптимізації бізнес-процесів адміністрування податків. Зокрема податку на додану вартість і податку на прибуток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усе готове до запуску нового ринку електроенергії з 1 липня - експерт

Головною метою проекту EU4PFM є наближення митного законодавства України до законодавства ЄС, удосконалення митного адміністрування для протидії ухиленню від сплати податків та сприяння торгівлі.

Зараз ви читаєте новину «Україна отримає від Євросоюзу 30 млн євро на підтримку податкової та митної реформ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути