Ексклюзиви
пʼятниця, 11 грудня 2015 13:44

Україна і Кіпр підписали угоду про скасування подвійного оподаткування

Україна і Кіпр підписали угоду про скасування подвійного оподаткування
Фото: president.gov.ua

Україна та Кіпр домовилися про внесення змін у двосторонню конвенцію про запобігання подвійному оподатковуванню та відхиленню щодо податків на доходи.

Відповідний протокол підписали за підсумками переговорів президента України Петра Порошенка та президента Кіпру Нікоса Анастасіадіса, передають "Українські Новини".

Підписи під документом поставили міністр фінансів Наталія Яресько та міністр енергетики, торгівлі, промисловості і туризму Кіпру Йоргос Лаккотріпіс.

"Документ дозволяє нарешті врегулювати ситуацію з позицією запобігання подвійному оподатковуванню, що, на мою думку, буде сприяти розвитку економічних відносин між нашими країнами", - сказав Порошенко.

Також він наголосив на зацікавленості України в тому, щоб кіпрські компанії мали бізнес на її території.

Крім того у присутності президентів підписано міжурядову угоду про співробітництво у сфері вищої освіти, меморандум про взаєморозуміння між Держагентством з енергоефективності та енергозбереження і Міністерством енергетики, торгівлі, промисловості і туризму Кіпру, угоду про співробітництво у сфері архівів.

Нагадаємо, 21 липня 2015 року Міністерство фінансів України домовилося з Кіпром про підвищення ставок оподаткування окремих видів пасивних доходів.

Згідно з домовленостями, від оподаткування в Україні звільнятимуться лише доходи, отримані резидентом Кіпру в результаті відчуження акцій та інших корпоративних прав, понад 50% вартості яких прямо або опосередковано пов'язані з нерухомим майном, розташованим в Україні.

Нові умови оподаткування пасивних доходів набудуть чинності не раніше за 1 січня 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «Україна і Кіпр підписали угоду про скасування подвійного оподаткування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути