Ексклюзиви
вівторок, 11 вересня 2018 05:44

Україні пророкують валютну кризу

Україні пророкують валютну кризу
В Україні очікується валютна криза. Фото: РБК

Аналітики японської брокерської і фінансової компанії Nomura Holdings передбачили валютні ризики для семи країн з економікою, що розвивається. Серед них - Шрі-Ланка, Південно-Африканська Республіка, Аргентина, Пакистан, Єгипет, Туреччина і Україна.

П'ять держав - України, Туреччина, Єгипет, Аргентина і Шрі-Ланка вже переживають валютну кризу або виконують програму Міжнародного валютного фонду, передає Bloomberg.

Найменшою мірою ризику кризи схильні вісім країн, що розвиваються - це Бразилія, Болгарія, Індонезія, Казахстан, Перу, Філіппіни, Росія і Таїланд, повідомляють аналітики банку на чолі з Робертом Суббараманом.

"З огляду на те, що інвестори приділяють більше уваги ризикам ринків, що розвиваються, важливо не об'єднувати всі країни emergency market в однорідну групу. Модель виявила довгий список країн, де ймовірність повномасштабної кризи дуже невелика", - йдеться в звіті.

Аналітики Nomura прийшли до таких висновків, використовуючи модель раннього виявлення валютних криз під назвою "Дамокл", яка була розроблена для 30 країн, що розвиваються.

У моделі використовуються різні показники, в тому числі валютні резерви, рівні заборгованості, процентні ставки і покриття імпорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відмовилися від російського та збільшили запаси власного газу: Нафтогаз розповів про успіхи

Як повідомлялося раніше, протягом найближчих двох років Україна повинна виплатити кредиторам 10 мільярдів доларів в рамках погашення державного боргу.

Зараз ви читаєте новину «Україні пророкують валютну кризу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути