Ексклюзиви
четвер, 25 січня 2018 16:57

Українці заплатили понад 15 млрд військового збору

Українці заплатили понад 15 млрд військового збору
Надходження військового збору за 2017 рік на 3,6 млрд грн перевищили показник 2016 року. Фото: Слово и Дело

За минулий рік до держбюджету України надійшло 15,1 млрд грн військового збору.

Надходження військового збору за 2017 рік на 3,6 млрд грн перевищили показник 2016 року, повідомили у прес-службі Державної фіскальної служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінансист дав оптимістичний прогноз гривні

"Найбільше військового збору сплатили платники Києва - 2,398 мільярдів гривень. 859 мільйонів гривень надійшло до бюджету від платників податків Дніпропетровської області, 810 мільйонів гривень - Харківської області і 679 мільйонів гривень - Львівської області", - наголосив директор Департаменту податків і зборів з фізичних осіб ДФС Павло Дроняк.

Найбільші суми військового збору були у грудні - понад 1,7 млрд грн. Ще понад 1,3 млрд грн цього збору було сплачено в червні, липні, жовтні і листопаді 2017 року.

Військовий збір був введений з 3 серпня 2014 року з ставкою 1,5% від об'єкта оподаткування. Пізніше військовий збір був продовжений до набрання чинності рішення Верховної Ради про завершення реформи Збройних сил. При цьому 2015 року в Україні відмінили сплату військового збору при обміні валют. Доходи фізосіб продовжують обкладатися військовим збором. 2018-го віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко запропонував, щоб українські артисти за роботу в Росії платити військовий збір зі своїх концертів.

Зараз ви читаєте новину «Українці заплатили понад 15 млрд військового збору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути