Ексклюзиви
понеділок, 12 березня 2018 02:57

Українці стали на 25% менше споживати газ

Українці стали на 25% менше споживати газ
Українці стали менше споживати газ. Фото: Подробиці

З 2014 року по 2017 рік населення, теплокомуненерго (ТКЕ), бюджетні установи скоротили споживання газу з 24 млрд куб. м до 18 млрд куб. м.

Таким чином, споживання природного газу в цих групах скоротилося на 6 млрд куб. м. У 2022 році прогнозується, що їх споживання впаде до 13 млрд куб. м - ще на 5 млрд куб. м., повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на своїй сторінці в Facebook.

Паралельно зростає використання поновлюваних джерел енергії (ВДЕ) в приватних домогосподарствах. Наприклад, в IV кварталі 2015 року, коли домогосподарствам дозволили продавати вироблену електроенергію за "зеленим" тарифом, прибудинкових сонячних станцій було всього 21. В кінці 2017 року таких сонячних станцій вже понад 3000.

Також прем'єр відзначив успіхи держпрограми "Теплі кредити", за якими держава компенсує частину тіла кредиту або відсотки. Програма стартувала в жовтні 2014 року і вже видано 274 тис. кредитів на 5 млрд грн. Учасниками програми стали близько 400 тис. домогосподарств.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко озвучив цифру, наскільки зросли інвестиції в Україну

У держбюджеті на 2018 рік закладено 400 млн грн на програму "теплі кредити" і 1,6 млрд грн на роботу Фонду енергоефективності.

Зараз ви читаєте новину «Українці стали на 25% менше споживати газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути