понеділок, 26 березня 2018 12:01

Українці оплатили банківськими картками 2,1 трлн грн

За результатами минулого року частка безготівкових розрахунків в Україні склала 39,3%. Це на 3,8% більше порівняно з 2016 роком.

Таким чином, у 2017 році українці за допомогою банківських карт зробили платежів на 2,125 трлн грн, повідомили у прес-службі НБУ.

Автор: bank.gov.ua
  За рік кількість платіжних банківських карт в Україні зросла на 3,9%.
За рік кількість платіжних банківських карт в Україні зросла на 3,9%.

Водночас зафіксували понад 3 млрд операцій з банківськими картами. Станом на 1 січня 2013 року рівень безготівкових розрахунків в Україні становив усього 12,4%. Таким чином, за останні 5 років українці стали втричі частіше розраховуватися банківськими картами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як шахраї крадуть готівку з банківських карток

Найбільший обсяг безготівкових розрахунків був зафіксований в сфері інтернет-покупок — 38,8%. Водночас найбільше платіжних операцій було вироблено в торгових мережах - 50,6%.

За рік кількість платіжних банківських карт в Україні зросла на 3,9%. На початок 2018 року їх нараховували 59,9 млн штук. Також популярністю користуються безконтактні платіжні картки - 2,7 млн штук.

Міністерство економічного розвитку та торгівлі пропонує до 2020 року зобов'язати підприємців встановлювати платіжні термінали. Розробили відповідну постанову. Після публічного обговорення її має затвердити Кабмін.

Зараз ви читаєте новину «Українці оплатили банківськими картками 2,1 трлн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути