Ексклюзиви
четвер, 12 липня 2018 11:48

Україна вимагає з Газпрому 172 млрд грн

Україна вимагає з Газпрому 172 млрд грн
Газпром повинен заплатити Україні 172 млрд грн штрафу. Фото: rbc.ua

Київський апеляційний суд направив доручення до арбітражного суду Москви з вимогою стягнути з Газпрому 172 млрд грн штрафу. Він накладений у антимонопольній справі.

Інших матеріалів у справі поки немає, інформація про позов у базі даних арбітражних судів не відображається, повідомляє interfax.com.ua.

У січні 2016 року Антимонопольний комітет наклав на Газпром штраф за зловживання монопольним становищем на ринку природного газу в Україні в розмірі майже 86 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кібервійна: українці обвалили рейтинг Газпрому

За рік - через пеню - сума подвоїлася. Загалом ідеться про стягнення з Газпрому в дохід загального фонду бюджету України 171 931,8 млн грн.

Україна стягнула з російського Газпрому понад 100 млн гривень на користь держави в рамках рішення Стокгольмського арбітражу. "Ми вже стягнули понад 100 млн грн з Газпрому на користь держави. Також були заарештовані та спрямовані на реалізацію корпоративні права цієї компанії вартістю приблизно в 600 млн грн", - написав міністр юстиції Павло Петренко в Twitter.

Зараз ви читаєте новину «Україна вимагає з Газпрому 172 млрд грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути