четвер, 25 січня 2018 15:02

Україна і ЄС повинні бути в одному ринковому просторі - Косюк

Україна і ЄС повинні бути в одному ринковому просторі - Косюк
Україна і ЄС повинні бути в одному ринковому просторі - Юрій Косюк.

Голова ПАТ "Миронівський хлібопродукт" Юрій Косюк під час 48-ї щорічної зустрічі Всесвітнього економічного форуму у Давосі в рамках дискусійної панелі "Європейська Агро Наддержава: Україна, рухома технологіями та інноваціями" окрім інновацій, втілених за останні роки в агропромисловій галузі, підняв також питання децентралізації та низьких квот на українську продукцію.

На думку голови правління МХП, Україна досягла значного прогресу в багатьох сферах, зокрема і в децентралізації. Однак, є чимало перепон на шляху до зростання інвестиційної привабливості нашої країни.

"Україна за останній час досягла значного прогресу в багатьох сферах і це є очевидним для всіх. Цьому, зокрема, дуже допомагає і процес децентралізації, однак питання не лише у реформах" - зазначив Косюк.

Юрій Косюк зауважив, що більш актуальною проблемою, наразі, є низькі квоти на українську продукцію, згідно умов асоціації. На його думку, вони мають бути значно розширені. Також, нагальним у найближчий час має бути питання запровадження у повному обсязі зони вільної торгівлі.

"Жодних квот на нашу продукцію в ЄС і жодних квот на європейську продукцію у нас. Ми маємо знаходитись в одному ринковому просторі. Україна повинна стати частиною чесної відкритої Європи" - наголосив Косюк.

Зазначимо, що восени минулого року за фінансової підтримки голови правління МХП Юрія Косюка було запущено акселератор аграрних інновацій "MHP Accelerator" у рамках проекту Agrohub.

Зараз ви читаєте новину «Україна і ЄС повинні бути в одному ринковому просторі - Косюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути