вівторок, 10 вересня 2019 17:03

Учасники паливного ринку просять новий Кабмін скасувати спецмита на імпорт трубопровідного російського ДТ

Учасники паливного ринку просять новий Кабмін скасувати спецмита на імпорт трубопровідного російського ДТ
Учасники паливного ринку України звернулися до прем'єр-міністра з проханням скасувати спеціальні мита на імпорт російського дизельного палива. Фото: SvitPPT

Низка учасників паливного ринку України звернулися до прем'єр-міністра Олексія Гончарука з проханням скасувати встановлені попереднім Кабінетом міністрів України спеціальні мита на імпорт російського дизельного палива, яке поставляється трубопровідним транспортом.

У листах, адресованих прем'єру, копії яких має в своєму розпорядженні агентство "Інтерфакс-Україна", імпортери нафтопродуктів нагадують, що введене спецмито поширюється не на все дизпаливо російського походження, а тільки на ту його частину, яка імпортується нафтопродуктопроводом.

"Це означає, що сфера дії спецмита обмежена не стільки країною походження товару, скільки способом його транспортування", - йдеться в листах.

На думку авторів звернення, постанова №624 від 17 серпня 2019 року в перспективі зробить негативний вплив на економіку країни, оскільки може привести до збільшення ціни палива для українських споживачів через більш високу вартість транспортування іншими видами транспорту, що спричинить за собою підвищення вартості готової продукції для кінцевого споживача.

Як повідомлялося, урядовою постановою №624 від 17 липня 2019 року з 1 серпня 2019 року ведене в дію спецмито 3,75% на дизельне паливо (УКТЗЕД 2710194300 - 2710194800), що поставляється трубопровідним транспортом, з 1 жовтня 2019 року воно зросте до 4%. Мито на постачання зрідженого газу з 1 серпня складе 1,75%, з 1 жовтня - 3%.

Зараз ви читаєте новину «Учасники паливного ринку просять новий Кабмін скасувати спецмита на імпорт трубопровідного російського ДТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути