середа, 16 жовтня 2019 15:58

У США офіційно стартували продажі IQOS

У США офіційно стартували продажі IQOS
У США продажі IQOS здійснює ексклюзивний ліцензіат Altria Group

Після двох років регуляторних узгоджень в США стартував продаж систем нагрівання тютюну IQOS.

Про це повідомляє CNBC.

Перший магазин IQOS відкрився в центрі Атланти минулої п'ятниці.

Як зазначає CNBC, час для початку продажів вибрано якнайкраще. Справа в тому, що в США протягом декількох останніх місяців спостерігалася паніка навколо хвороб, пов'язаних з вейпінгом електронних сигарет.

На відміну від електронних сигарет, в системах нагрівання тютюну використовується абсолютно інший принцип - нагрівання тютюну, а не нікотиновмісної рідини.

Крім того, на відміну від електронних сигарет, по IQOS є позитивне рішення Адміністрації з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (Food and Drug Administration - FDA). Нагадаємо, в квітні 2019 р. Адміністрація дала дозвіл на продаж IQOS в США.

Одночасно FDA встановила чіткі і жорсткі маркетингові вимоги з метою гарантувати, що нові системи будуть таргетовані виключно на дорослих курців і не потраплять в руки дітей і підлітків.

У своєму рішенні Food and Drug Administration згадала, що дані системи дозволяють знизити ризики від куріння, оскільки в процесі нагрівання тютюну (а не згоряння, як в звичайних сигаретах) виділяється значно менше токсичних речовин.

Так, в рішенні Адміністрації сказано, що "вплив монооксиду вуглецю в IQOS порівняно з впливом навколишнього середовища, а рівні вмісту акролеїну і формальдегіду відповідно на 89-95% і на 66-91% нижче, ніж у спалюваних сигарет".

"Забезпечити проведення надійної передпродажної оцінки нових тютюнових виробів в FDA - важлива частина нашої місії по скороченню захворюваності і смертності, пов'язаних зі споживанням тютюну. Дозвіл на нові тютюнові вироби не означає, що вони безпечні. Але вони доцільні для захисту здоров'я людей, враховуючи ризики і вигоди для населення в цілому. Мова про те, як ці продукти можуть вплинути на споживання нікотину і тютюну молоддю і про можливість повнолітніх курців повністю відмовитися від горючих сигарет", - повідомив директор Центру по контролю над тютюновими виробами FDA Мітч Целлер.

І хоча експерти згадують, що є необхідність додаткових досліджень довгострокового впливу IQOS на організм людини, вони погоджуються, що "зниження систематичного впливу з 15 біомаркерів впливу, яке спостерігалося при переході з сигарет на системи нагрівання тютюну, може привести до зниження ймовірності захворювань, пов'язаних з курінням".

На даний момент, системи нагрівання тютюну IQOS продаються в 49 країнах, в т.ч. і в Україні. Вихід IQOS на світовий ринок відбувся ще в 2014 р. - зі стартом продажів в Японії та Італії. У США продажі IQOS здійснює ексклюзивний ліцензіат Altria Group.

Зараз ви читаєте новину «У США офіційно стартували продажі IQOS». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути