понеділок, 05 вересня 2016 17:55

У Польщі закрили підпільну фабрику цигарок з працівниками-українцями

У Польщі закрили підпільну фабрику цигарок з працівниками-українцями

Більше 18 млн цигарок та 25 тон тютюну вилучили на підпільній фабриці з виготовлення цигарок у Нижньосілезькому воєводстві, - повідомили в Центральному слідчому бюро поліції Польщі.затримано 15 осіб, у тому числі 7 громадян України. Злочинна група, котра займалася незаконним виробництвом, завдала збитків на понад 16 млн злотих (3,7 млн євро).

Про це повідомляє "Польське радіо".

"Співробітники вроцлавської поліції у співпраці з прикордонниками та митниками, вистежили незаконне виробництво цигарок у складських приміщеннях у місцевості Тарнувек у Полковицькому повіті. Крім того, були виявлені склади у Любіні та Проховицях, де зберігали готові вироби", - сказала речниця Центрального слідчого бюро поліції Аґнєшка Хамелюш

За інформацією слідчих, зі складів цигарки перевозили до місцевості Псари біля Вроцлава, де їх перепаковували та постачали на європейські ринки. За неофіційною інформацією, кінцевим ринком збуту була Великобританія.

9 осіб, у тому числі 2 поляків, місцева прокуратура звинуватила в участі в організованій злочинній групі, за що їм загрожує до п'яти років позбавлення волі. Інші відповідатимуть за карно-казначейські злочини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща ускладнила умови працевлаштування для українців

Це чергова, вже 20-а нелегальна фабрика цигарок, котру виявили цього року у Польщі. 15 з них були повністю автоматизовані.

Як наголошують у поліції, економічна злочинність, у тому числі підпільне виробництво цигарок, все популярніше серед польських злочинних угрупувань. Прибуток у цій незаконній діяльності є чималим – вартість однієї підпільно виробленої пачки цигарок складає приблизно 80 ґрошей (18 євроцентів); у Польщі ту саму пачку продають в середньому за 6 злотих (1,4 євро), а у країнах Західної Європи - за приблизно 5 євро.

Виробництвом цигарок у Польщі займаються міжнародні злочинні групи, у тому числі польсько-українські. Цигарки виробляють у різних умовах, часто які не відповідають жодним нормам – у старих приміщеннях, бараках, сараях. Трапляється, що машини для виробництва цигарок легально ввозять з країн Балтії під виглядом машин для виробництва олівців.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі закрили підпільну фабрику цигарок з працівниками-українцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути