понеділок, 19 листопада 2018 15:36

Міністерство пояснило, коли українці отримають субсидію "живими" грішми

Міністерство пояснило, коли українці отримають субсидію "живими" грішми
Повномасштабна монетизація запрацює з 1 жовтня 2019 року. Кожен, хто має право на житлову субсидію чи пільгу, отримуватиме їх готівкою. Фото: То є Львів.

З 1 січня 2019-го українцям почнуть виплачувати пільги та субсидії у грошовій формі.

Міністерство соцполітики розробило проект відповідної постанови. Найближчим часом його винесуть на розгляд Кабміну. У документі йдеться, що субсидію монетизують у 3 етапи, передає teplo.gov.ua.

З 1 січня 2019-го "живі" гроші отримають громадяни, які звернулися за субсидією вперше. Тобто ті, хто подасть документи на субсидію у січні, гроші на оплату комуналки отримуватимуть на свій банківський рахунок.

Ті, хто отримують субсидію вже багато років, отримають допомогу у грошовій формі з 1 травня 2019-го. Йдеться також про споживачів, які користується пільгами у літній період.

Повномасштабна монетизація запрацює з 1 жовтня 2019-го. Кожен, хто має право на житлову субсидію чи пільгу, отримуватиме їх готівкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Субсидія або пільга на тепло - українцям дозволили обирати

Розмір субсидії, як було раніше, залежатиме від розміру витрат на комуналку та від доходів громадян.

У грошовій формі субсидію виплачуватимуть незалежно від того, чи є у домогосподарства лічильник на опалення. Водночас розмір платіжки за тепло визначає не стільки ціна гігакалорії, скільки обсяг споживання. Останній вимірюється лише лічильником.

За результатами опалювального сезону українці зможуть використати залишок коштів на банківському рахунку на власний розсуд. Водночас під час опалювального сезону кошти першочергово спрямовуватимуться на оплату послуг за спожитий газ, тепло, електроенергію й воду.

У проекті держбюджету на 2019 рік на субсидії заклали 55 млрд грн.

З 1 жовтня 2018-го при розрахунку субсидії в дохід не враховують аліменти чи дотації на вирощування великої рогатої худоби. Субсидію можуть отримати ті громадяни, хто має заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску з вини роботодавця. Також ті, опалювальна площа житла яких не перевищує 120 кв. м для квартири та 200 кв. м для індивідуального будинку.

Зараз ви читаєте новину «Міністерство пояснило, коли українці отримають субсидію "живими" грішми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути