вівторок, 12 червня 2018 16:21

У Мінфіні пояснили, чи скорочуватимуть бюджет-2018

У Мінфіні пояснили, чи скорочуватимуть бюджет-2018
Оксана Маркарова, в о міністра фінансів: "Від великої приватизації Україна може отримає половину від закладеної суми 21,3 млрд грн. Це вже буде суттєвий результат". Фото: Новое время

Виконати бюджет 2018 року вдасться без скорочення доходів при запланованому дефіциті бюджету на рівні 2,6% ВВП.

"Ми безумовно втримаємо дефіцит 2018-го в тій цифрі, яка є. Сподіваюсь, що нам вдасться обійтись без драматичних скорочень за доходами, за фінансуванням. Водночас маємо невиконання за запозиченнями. Ймовірно, що закладені в бюджет кошти ми недоотримаємо. Однак можемо їх замістити запозиченнями", - повідомила в. о. міністра фінансів Оксана Маркарова, пише tsn.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Погано" і "дуже погано" не буде - наступниця Данилюка

За її словами, від великої приватизації Україна може отримає половину від закладеної суми 21,3 млрд грн. Це вже буде суттєвий результат.

"Потрібно ухвалити зміни до бюджетного кодексу. Щоб трирічна бюджетна резолюція стала обов'язковою в Україні", - підсумувала міністр.

7 червня парламент підтримав подання прем'єр-міністра про звільнення Олександра Данилюка з посади міністра фінансів. "За" проголосували 254 народних депутати. Виконувати обов'язки міністра фінансів призначили першого заступника глави відомства Оксану Маркарову.

Зараз ви читаєте новину «У Мінфіні пояснили, чи скорочуватимуть бюджет-2018». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути