субота, 10 жовтня 2020 21:10

У магазинах стало менше вітчизняних молочних продуктів: назвали причини

У магазинах стало менше вітчизняних молочних продуктів: назвали причини
Виробництво молока скоротилося на 7,1%. Фото: unsplash

Цього року виробили 1,33 млн т молочної продукції, що на 3% менше, ніж торік. Частково на це впливає конкуренція з імпортними продуктами.

Виробництво молока скоротилося на 7,1%, порівняно з минулим роком. У цьому році на ринок зайшли 572,3 тис. т. Частка молока у структурі виробленої продукції скоротилася із 46% у минулому році до 43% у нинішньому, йдеться у повідомленні Асоціації виробників молока.

Кисломолочних продуктів виготовили на 3% менше - 271,2 тис. т.

"У виробництві сирів у другій половині року поступово надолужуються втрати. Досягнути минулорічних показників вдасться у найближчому майбутньому. Наразі скорочення складає всього 0,3%, а загальні об'єми виробленої продукції сягають 123,7 тис. т", - кажуть експерти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яйця та м'ясо істотно подорожчають: деталі

З їхніх слів, нарощується виробництво свіжого неферментованого та кисломолочного сиру на 7,4%, до 51,6 тис. т., плавлених сирів на 6,8%, до 19,6 тис. т. Падіння виробництва відмічається у групі твердих сортів сирів, яке складає майже 9%, до 52,5 тис. т.

Аналітики пояснюють, що ситуація із виробництвом цієї групи сирів продиктована падінням попиту на внутрішньому ринку через конкуренцію з продукцією ЄС. Частка сирів у виробництві молокопродукції на даний час складає 9,3%.

Виробництво морозива також зазнає втрат. Від початку року його вироблено 127,1 тис. т. Це на 12,3% менше, ніж минулоріч, проте в останні місяці відмічається нарощування виробництва.

Молоко, твердий сир та масло є складовими споживчого кошика. У вересні молоко 2,5% коштувало 22 грн/л, вершкове масло 72,4% - 45 грн/200 г, сир твердий "Російський" - 175 грн/кг.

Зараз ви читаєте новину «У магазинах стало менше вітчизняних молочних продуктів: назвали причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути