Ексклюзиви
субота, 16 січня 2016 22:09

У курсі долара винні свята - Нацбанк

У курсі долара винні свята - Нацбанк

Нацбанк пояснює нинішнє зростання курсу долара надлишковим попитом на валюту великою кількістю свят у світі в січні. Про це пишуть "Українські новини"

Як зазначив заступник голови НБУ Олег Чурій, великі зміни курсу гривні на міжбанку спостерігається з початку 2016 року. Причина - перекіс попиту та пропозиції валюти. Істотна частина валютної виручки в Україну надходить в доларах США і, відповідно, в більшості випадків проходить через коррахунки українських банків у США.

"Обов'язково продати валютну виручку уповноважені банки зобов'язані на наступний день після отримання валюти. Відповідно, коли робочий день в Україні збігається з вихідним в США, попит на валюту продовжує формуватися. Клієнтські заявки продовжують проходити через валютний контроль, оскільки в Україні робочий день, а пропозиція валюти обмежено через вихідних в США валютна виручка на рахунки українських банків не надходить ", - говорить Чурій.

Як наслідок, спостерігається надлишковий попит на іноземну валюту. У протилежній ситуації, коли в США робочий день, а в Україні вихідний, навпаки, формується надлишкова пропозиція іноземної валюти.

Нагадаємо, сьогодні в Україні робоча субота - відпрацювання вихідного 8 січня. В США 16 січня вихідний. Курс готівкого долара зріс за сьогодні на 14 копійок. "Зелений" купували по 25.19 грн, продавали по 26.17.

Зараз ви читаєте новину «У курсі долара винні свята - Нацбанк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути