Ексклюзиви
четвер, 05 липня 2018 15:38

У Газпромі прокоментували арешт акцій "Північного потоку-2"

У Газпромі прокоментували арешт акцій "Північного потоку-2"
За словами представників російської компанії, виняток акцій призупинено на термін розгляду заяви Нафтогазу про оскарження дій судових приставів. Фото: РБК-Украина

Заява НАК "Нафтогаз" про відновлення судом Швейцарії арешту акцій "Північного потоку" і "Північного потоку-2" не відповідає дійсності.

"Заява Нафтогазу про те, що суд кантону Цуг поновив арешт акцій російських компаній, не відповідає дійсності. Швейцарський суд 29 червня 2018 року призупинив дію виключення акцій "Північного потоку" і "Північного потоку-2" зі складених приставами сертифікатів про накладення забезпечувальних заходів на активи Газпрому в цих компаніях", - повідомили у Газпромі, пише "Прайм".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нафтогаз" почав отримувати від "Газпрому" гроші

За словами представників російської компанії, виняток акцій призупинений на термін розгляду заяви Нафтогазу про оскарження дій судових приставів.

"Акції звільнили з-під арешту лише на підставі тверджень "Північного потоку" і "Північного потоку-2" про те, що акції перебувають поза межами кантону Цуг та поза юрисдикцією органу зі стягнення боргів. Якби виконання рішень органу зі стягнення боргів не було призупинене Вищим судом, Газпром знову міг би розпоряджатися своїми акціями. Навіть, якщо б ті знаходилися в юрисдикції органу зі стягнення боргів кантону Цуг", - пояснюють у НАК.

Вищий суд швейцарського кантону Цуг у середу, 4 липня, відновив арешт акцій "Північного потоку" і "Північного потоку-2", які належать ПАТ "Газпром".

Зараз ви читаєте новину «У Газпромі прокоментували арешт акцій "Північного потоку-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути