пʼятниця, 04 грудня 2020 17:42

Тариф на електроенергію планують підняти вчетверте

Тариф на електроенергію планують підняти вчетверте
Підвищення тарифу призведе до закриття промислових підприємств, зростання безробіття і падіння економіки. Фото: pexels.com

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, пропонує підняти тариф НЕК Укренерго на передачу електроенергії 2021 року до 324,81 грн/МВт-год.

Відповідне рішення комісія планує прийняти на засіданні в середу 9 грудня. Чим викликано ще більше зростання тарифу в НКРЕКП не пояснюють, розповідає Obozrevatel.

У поточному році це вже 4-те підвищення тарифу на передачу. Так, на початку року тариф на передачу електроенергії зріс з 113 грн/МВт до 155,4 грн/МВт, з 1 серпня 2020 року він збільшиться на 54,6% до 240,23 грн/МВт, з 1 грудня 2020 року зріс ще на 30% до 312,76 грн за МВт-год.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні найвища ціна на електроенергію в Європі - Єврокомісія

За словами експертів, підвищення тарифу призведе до закриття промислових підприємств, зростання безробіття і падіння економіки, а також до чергового витоку зростання цін на товари і послуги.

Занижені тарифи на електроенергію не покривають витрат на її виробництво і доставку. Це несе загрозу стабільному стану енергосистеми України.

Зараз ви читаєте новину «Тариф на електроенергію планують підняти вчетверте». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути