Ексклюзиви
середа, 14 січня 2015 11:30

Світовий банк погіршив прогноз спаду економіки Росії майже вчетверо

Світовий банк погіршив прогноз спаду економіки Росії майже вчетверо
Фото: polytika.ru

Світовий банк (СБ) більш ніж у три рази погіршив прогноз щодо динаміки ВВП Росії на 2015 рік за стабільно низьких цін на нафту: тепер очікується спад на 2,9% замість 0,7%. Про це йдеться в доповіді банку, повідомляє УНІАН.

У кінці 2014 року міністр економічного розвитку Російської Федерації Олексій Улюкаєв говорив, що, за попередніми даними, російська економіка в 2015 році може впасти на 3%, якщо ціна нафти буде триматися на рівні 60 доларів за барель. Наразі нафта значно дешевша. У вівторок ціни на Brent і WTI оновили мінімуми з березня 2009 року - 46,4 долара і 44,2 долара за барель відповідно.

Офіційний прогноз міністерства щодо динаміки ВВП Росії на цей рік - спад на 0,8% за середньорічної ціни нафти 80 доларів за барель.

"Стійко низькі ціни на нафту послаблять економічну активність у країнах-експортерах", - прогнозує СБ. Зокрема, на думку банку, спад ВВП Росії у 2015 році становитиме 2,9%. У 2016 році російська економіка "насилу повернеться до позитивних показників": очікується зростання на 0,1%.

У 2014 році, за оцінкою Світового банку, зростання економіки РФ сповільнилося до 0,7%. На думку організації, напружені відносини з Україною, санкції і падіння цін на нафту наклалися на структурний спад, хоча в останньому кварталі 2014 року - після різкого спаду в середині року - девальвація рубля і зростання державних витрат підтримали експорт та промислове виробництво.

Нагадаємо також, що Всесвітній банк погіршив прогноз зниження ВВП України в 2015 році до 2,3% з 1%, оцінюючи темпи відновлення економіки в 2016-2017 роках відповідно 3,5% і 3,8%

Зараз ви читаєте новину «Світовий банк погіршив прогноз спаду економіки Росії майже вчетверо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути