вівторок, 21 травня 2019 18:16

Суд підтвердив правомірність дій держвиконавця, який заарештував рахунки та майно глави комітету Американської торгової палати Тетяни Попової за борги на $6 млн перед "Райффайзен Банк Аваль"

Главі комітету Американської торгової палати Тетяні Поповій не вдалося оскаржити в суді дії державного виконавця, який домігся застосування до боржника крайніх заходів впливу - судового рішення про арешт її банківських рахунків, а також рухомого і нерухомого майна до виконання рішення суду про примусове стягнення проблемою заборгованості по особовому поручительству перед "Райффайзен Банк Аваль" на суму понад 6 мільйонів доларів.

"У задоволенні скарги Поповій Тетяні Валеріївні на дії державного виконавця Відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України Іванюти Івана Миколайовича, зацікавлена ​​особа - Публічне акціонерне товариство "Райффайзен Банк Аваль", - відмовити", - сказано в рішенні Дарницького районного суду м. Києва у справі № 753/4154/19, копію якого має в своєму розпорядженні редакція.

 

Як повідомлялося раніше, Печерський суд за клопотанням державного виконавця заборонив Тетяні Поповій до повного виконання з її сторони зобов'язань перед кредитором залишати межі України, а також наклав арешт на банківські рахунки, особисте рухоме і нерухоме майно Тетяни Попової, яка з 2012 року ухиляється від виконання зобов'язань на її особисте поручительство по кредитах перед "Райффайзен Банком Аваль" на суму 6 мільйонів доларів.

Як випливає з рішення суду, починаючи з 2012 року, коли "Райффайзен Банк Аваль" змушений був звернутися до суду для примусового стягнення боргу з підконтрольних Поповій та її сім'ї компаній, вона всіляко уникала виконання зобов'язань за особистим дорученням, а також ігнорувала виклики державного виконавця. У 2016 році на підставі заяви голови правління "Райффайзен Банк Аваль" Володимира Лавренчука порушено кримінальну справу № 12016100000000554 про ухилення від виконання зобов'язань за кредитним договором, а також у зв'язку зі спробами незаконного виведення бізнес-центру Increastar з-під застави.

Серед посадових осіб підконтрольних Тетяні Поповій компаній - її літній батько Попов Валерій Васильович, який виявився одним з фігурантів кримінального переслідування з боку кредитора "Райффайзен Банк Аваль" за спроби незаконного виведення бізнес-центру з-під застави.

Тетяна Попова зробила спробу спростувати свою причетність до згадуваних в публікаціях у зв'язку з її діяльністю компаній.

"Ще в 2013 році я переуступила корпоративні права і вийшла зі складу акціонерів компаній, зазначених у тексті (в т.ч. "Західбудінвест Компані Консалтинг") і які є відповідачами за позовами фінансової компанії "Женева". В даний час я не маю до цим компаній ніякого відношення", - спробувала Попова дистанціюватися від компаній, серед яких і ТОВ "Медіа-Експерт", які винні австрійському банку в Україні понад 6 млн доларів.

У той же час згідно з даними з публічного реєстру українських компаній, ТОВ "Західбудінвест Компані Консалтинг", що знаходиться в процесі банкрутства, і ТОВ "Медіа-Експерт" за дивним збігом обставин саме з часу формального відходу Тетяни Попової від цього бізнесу очолює її батько - Попов Валерій Васильович. Сама Тетяна Попова з квітня 2007 по грудень 2013 року - з моменту отримання кредитних коштів від "Райффайзен Банк Аваль" і в період, коли кредит уже став проблемним і кредитор почав процедуру примусового стягнення, - була керівником компанії "Західбудінвест Компані Консалтинг". А формальними засновниками цих компаній в нинішній час є батько Тетяни Попової і її мати - Попова Наталя Павлівна. На момент отримання кредитних коштів Тетяна Попова була засновником цих та інших компаній, активно займалася рекламним і медійним бізнесом.

З 2014 року Тетяна Попова робила безуспішні спроби оскаржити в судах своє поручительство по кредитах перед "Райффайзен Банк Аваль", а також судове рішення про стягнення з неї заборгованості по проблемному кредиту. Розгляд справи дійшов до Верховного Суду України, який своїм рішенням поставив крапку в цій суперечці, і залишив в силі всі законні вимоги кредитора про виконання кредитних зобов'язань за особистим дорученням Попової за кредити підконтрольних їй підприємств.

Зараз Тетяна Попова - голова комітету з медіа і комунікацій Американської торгової палати в Україні, експерт громадського об'єднання "Інформаційна безпека", а раніше займала посаду заступника міністра інформаційної політики та радника міністра оборони.

Зараз ви читаєте новину «Суд підтвердив правомірність дій держвиконавця, який заарештував рахунки та майно глави комітету Американської торгової палати Тетяни Попової за борги на $6 млн перед "Райффайзен Банк Аваль"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути