Ексклюзиви
четвер, 22 жовтня 2020 12:47

Стрімко знижуються ціни на популярний овоч: що стало причиною

Стрімко знижуються ціни на популярний овоч: що стало причиною
Капуста вже коштує в середньому на 20% дешевше. Фото: unsplash

Ціни на білокачанну капусту продовжують знижуватися. Овоч коштує від 2 до 3,5 грн/кг, що в середньому на 12% дешевше, ніж в кінці минулого робочого тижня.

Основна причина зниження ціни - збільшення пропозиції. На українському ринку в основному переважає некондиційна капуста, що також чинить тиск на ціни, повідомляють аналітики проекту EastFruit.

Як відзначають експерти, у більшості господарств все ще тривають активні збиральні роботи. Через це пропозиція на ринку зростає. У той же час попит на дану продукцію залишається вкрай низьким.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна забезпечує продуктами 150 млн людей в світі - Мінекономіки

Оптові компанії та роздрібні мережі готові вести закупівлі виключно дрібним оптом через обмежений термін реалізаці. Це пов'язано з тим, що більшість фермерів пропонують до продажу капусту невисокої якості.

Наразі капуста на ринку вже коштує в середньому на 20% дешевше, ніж у аналогічний минулорічний період. При цьому, самі виробники говорять про те, що ціна на цю продукцію буде знижуватися до кінця збиральних робіт в даному сегменті.

У жовтні рекордно подешевшали овочі борщового набору. У супермаркетах моркву продавали по 3,9 грн/кг. За місяць ціна опустилася на 3 грн. Буряк подешевшав на 50 коп. – до 3,95 грн/кг. На стільки ж подорожчала капуста – 5,69 грн/кг.

Зараз ви читаєте новину «Стрімко знижуються ціни на популярний овоч: що стало причиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути