четвер, 24 вересня 2020 23:58

Справа "Роттердам +" закрита правомірно - ВАКС

Справа "Роттердам +" закрита правомірно - ВАКС
ВАКС закрив справу "Роттердам +". Фото: Слово і Діло

Вищий антикорупційний суд України вирішив: прокурори законно зупинили провадження справи "Роттердам +".

Так як ні збитків, ні потерпілих від розрахунку ціни вугілля для українських ТЕС за принципом імпортного паритету детективи НАБУ не знайшли, а численні експертизи підозр не підтвердили. Спеціалізована антикорупційна прокуратура довела - складу злочину немає, заявила адвокат колишніх підозрюваних у справі "Роттердам +" Ірина Одинець.

"На сьогоднішній день справа закрита. Суддя нам сьогодні оголосила повний текст рішення. Вона також взяла до уваги, що протягом майже чотирьох років цього розслідування ніхто не заважав. Розслідування йшло своїм ходом, і прокурори, і детективи мали можливість збирати всі необхідні їм документи", - заявила Одинець.

Під підозрою на час розслідування були шестеро осіб. Серед них - посадові особи приватних компаній і ексголова енергетичної Нацкомісії. За державні кошти, в розмірі 100 млн грн. , детективи роками шукали постраждалих і докази. Серед багатьох експертиз була і масштабна від Служби безпеки України, яка теж не виявила ні збитків, ні потерпілих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ви зсередини знищите країну і сюди прийде Росія" - команда Зеленського отримала гостру критику в Раді

Раніше, Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила кримінальне провадження у справі мільярдних збитків від впровадження формули "Роттердам +".

Зараз ви читаєте новину «Справа "Роттердам +" закрита правомірно - ВАКС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути