середа, 03 січня 2018 16:12

Повідомили, на скільки подорожчають цигарки

Повідомили, на скільки подорожчають цигарки
Підвищення вартості акцизів на тютюнові вироби сприятиме наповненню державного бюджету. Фото: abzas.net

У результаті зростання акцизів на 29,7% у 2018 році в Україні на 4-5 грн подорожчають цигарки.

"Після підвищення акцизного податку на 29,7% в 2018 році в середньому пачка цигарок стане дорожчою на 4-5 гривень. Однак на подорожчання вплине не лише зростання акцизного податку, а й вартість сировини, напівфабрикатів, електроенергії, оплати праці, девальвація національної валюти", - заявив начальник відділу по роботі з державними органами компанії "Брітіш Американ Тобакко Україна" Юрій Рилач, пише "Інтерфакс".

Менеджер з питань фіскального регулювання компанії "JTI Україна" Андрій Фіта позитивно відгукнувся про зміни до Податкового кодексу, які передбачають поступове - до 2025 року - підвищення специфічної ставки акцизного податку на тютюнові вироби.

"У прийнятому законі враховані зобов'язання України підвищити мінімальну ставку акцизу на сигарети до європейських показників — 90 євро за 1 тисячу штук. Крім того, передбачається довгостроковий план підвищення акцизу. Адже без довгострокової акцизної стратегії складно планувати свою діяльність", - прокоментував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна скоротила виробництво горілки майже на 20%

Директор департаменту корпоративних зв'язків "Філіп Морріс Україна" Наталя Бондаренко зауважила, що ставки визначаються у гривнях, а не у євро. Тоді зростання цін цигарок залежало б від валютних коливань.

Підвищення вартості акцизів на тютюнові вироби сприятиме наповненню державного бюджету. Також стане ефективним засобом боротьби з курінням.

Акциз на цигарки з специфічною ставкою в 2018 році зросте на 29,7% - до 577,98 грн за 1 тис. штук. У 2019 році специфічна ставка акцизу зросте до 693,58 грн за 1 тис. штук. У 2024 році вона становитиме 1725,84 грн за 1 тис. штук.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили, на скільки подорожчають цигарки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути