Ексклюзиви
вівторок, 10 квітня 2018 12:54

Повідомили, хто у квітні отримав перераховану пенсію

Повідомили, хто у квітні отримав перераховану пенсію
Пенсії військовим за два роки зростуть вдвічі — 3 тис. грн. Фото: Народна Правда

В Україні у квітні пенсіонери, які працюють і військовослужбовці отримали перераховану пенсію.

"Кому встигаємо перерахувати виплати, ті отримали цю суму, починаючи з січня. Кому Пенсійний фонд не встигне перерахувати до цієї дати, отримають ще старий розмір. Протягом місяця вони матимуть все, що належить вже з новим розміром", - заявив заступник міністра соцполітики Микола Шамбір, пише Сегодня.

Крім того, звертатися із заявами до Пенсійного фонду, як це було раніше, вже не потрібно. Пенсії перерахують автоматично у кілька етапів. За 2 роки виплати зростуть вдвічі. З 1 січня 2018-го пенсію підвищать в середньому на 1500 грн. З 1 січня 2019 року - ще на 750 грн. З 1 січня 2020-го вона збільшиться ще на 750 грн. Зараз середня пенсія військових становить 2898,41 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому затягнувся процес перерахунку пенсій військовим

Також зростуть виплати цивільним пенсіонерам, які офіційно працюють.

"Зараз зроблено програмне забезпечення, яке автоматично, приймаючи інформацію по сплаті єдиного соціального внеску і з нарахованої бази, призводить ці розрахунки. Ви автоматично зможете отримувати нараховану пенсію більше. Водночас розраховувати на доплату можуть лише ті, хто відпрацював не менше 24 місяців після виходу на пенсію", - каже експерт з питань пенсійного забезпечення Галина Третьякова.

У бюджеті Пенсійного фонду передбачені 7,8 млрд грн для підвищення військових пенсій. Загалом виплати переглянуть для 12 силових відомств. Підвищені пенсії отримають майже 498 тис. осіб.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили, хто у квітні отримав перераховану пенсію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути