Ексклюзиви
четвер, 15 березня 2018 10:43

Повідомили, які продукти подешевшали найбільше

Повідомили, які продукти подешевшали найбільше
Найбільше у відсотковому вимірі подешевшали гречка, свинина, куряча тушка та філе, яйця. Фото: agropolit.com

У лютому 2018 року в Україні у гривні найбільше подешевшали свинина, куряче філе та бройлери, гречана крупа, сало.

"Ціна на свинину впала на 2,3 гривні за кілограм. У середньому коштує 107,9 гривень. Курятина подешевшала на 1,5 гривнь — до 89,9 гривень за кілограм. Ціна курячої тушки зменшилась на 1,1 гривню. У середньому по країні продають по 53,7 гривень за кілограм. На 70 копійок знизили ціну на гречку — до 20,8 гривень за кілограм. Як і прогнозувалося на 50 копійок подешевшало сало. Кілограм у середньому продають по 71,7 гривень", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Найбільше у відсотковому вимірі подешевшали гречка, свинина, куряча тушка та філе, яйця.

"На першому місці гречка, вартість якої знизилась на 3 відсотки. Другу позицію посіла свинина, яка продемонструвала зниження на 2,1 відсотка. Таку ж динаміку падіння – 2,1 відсотка показав бройлер. Інший продукт курятини – філе показало трохи меншу від'ємну динаміку – 1,7 відсоток. Замикають п'ятірку яйця з 1,6 відсотком", - прокоментував Дорошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які продукти подорожчають до Великодня

Попри здешевлення продуктів, їхнє подорожчання відбувалося швидшими темпами.

"У лютому продукт, який найбільше подорожчав, – капуста – додала 18 відсотків, а продукт-лідер з падіння ціни знизився всього на 3 відсотки. Так само і з продуктами-лідерами в гривневому еквіваленті. Яловичина додала 3,2 гривні за місяць, а свинина знизилась на 2,3 гривні. Окрім того, зростання вартості відбулось на 71 відсоток продуктів, а зниження відповідно на 29 відсотків", - підсумував Олексій Дорошенко.

За місяць кожен українець зїдає 20,3 кг – молока, молокопродуктів та масла, 4,3 кг – м'яса, м'ясопродуктів та сала,18 яєць,0,7 кг – риби і рибопродуктів,1,8 кг – олії та інших рослинних жирів 3,2 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби), меду, 3,4 кг фруктів, ягід, горіхів, 5,5 кг – картоплі, 7,7 кг овочів і баштанних, 9,2 кг хліба і хлібних продуктів.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили, які продукти подешевшали найбільше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути