вівторок, 11 серпня 2020 12:50

Шмигаль пояснив, чому не створили 500 тис. обіцяних робочих місць

Шмигаль пояснив, чому не створили 500 тис. обіцяних робочих місць
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль: "Кожна гривня в будівництві створює робоче місце і ще 8 робочих місць в супутніх галузях". Фото: kmu.gov.ua

До травня не вдалося створити 500 тис. нових робочих місць, бо тривав карантин. Він і зараз продовжується, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Обов'язки створити робочі місця ніхто з держави, влади, з уряду не знімає. Ми повинні створити умови, щоб люди мали можливість заробляти гроші й отримати роботу. Кабмін уже створив передумови для появи нових робочих місць", - повідомив Шмигаль, пише "Радіо Свобода".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки людей стали безробітними через карантин

За його словами, з фонду боротьби з Covid-19 виділили 35 млрд грн на програму "Велике будівництво". Також на будівництво доріг, шкіл, садків, стадіонів надали 100 млрд грн.

"Кожна гривня в будівництві створює робоче місце і ще 8 робочих місць у супутніх галузях. Сьогодні 385 тисяч робочих місць зберегли завдяки програмам, у тому числі завдяки рефінансуванню і перекредитуванню для малого та мікробізнесу. Ще майже 220 тисяч офіційно працевлаштовано через службу зайнятості", - додав прем'єр.

У квітні 2020-го прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Кабінет міністрів у травні планує створити близько 500 тис. нових робочих місць із середньою зарплатою 6-8 тис. грн на місяць.

Зараз ви читаєте новину «Шмигаль пояснив, чому не створили 500 тис. обіцяних робочих місць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути