понеділок, 05 березня 2018 12:03

Скільки Україні коштуватимуть американські тепловози

Скільки Україні коштуватимуть американські тепловози
У звіті міститься інформація про кількість замовлених тепловозів ТЕ33АС виробництва General Electric. Фото: LIGA.net

3 березня Укрексімбанк у системі державних електронних аукціонів ProZorro.Продажі оприлюднив звіт про укладення договору від 23 лютого з ТОВ "Джиі Україна" на постачання локомотивів на 140,4 млн грн для подальшої передачі у лізинг.

У звіті міститься інформація про кількість замовлених тепловозів ТЕ33АС виробництва General Electric. Зокрема, 30 шт коштуватимуть $4,68 млн. Договір діє до 28 лютого 2019 року з можливістю продовження, пишуть "Наші гроші".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали терміни подорожчання проїзду у потягах

В оприлюдненому звіті іншої інформації не навели.

Раніше "Економічна правда" оприлюднила листа Укрексімбанку на адресу віце-прем'єр-міністра Володимира Кістіона. У листі держбанк повідомив, що здійснить 100% передплату за 30 локомотивів у сумі не більше як $140,4 млн. Крім того, банк попросив посприяти послабленню регуляторних обмежень Нацбанку для проведення розрахунків за угодою.

Укрзалізниця підписала з американською корпорацією General Electric угоду про модернізацію та спільне виробництво локомотивів. Загальна вартість — до $1 млрд. Угода передбачає співпрацю на 15 років. За цей час вироблять майже 225 нових та модернізують до 75 старих магістральних дизельних локомотивів. Однією з умов є виробництво локомотивів в Україні: на першому етапі – 10%, пізніше – 40%.

Зараз ви читаєте новину «Скільки Україні коштуватимуть американські тепловози». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути