Ексклюзиви
пʼятниця, 22 лютого 2019 16:06

Скільки українцям платять на утримання корів

Скільки українцям платять на утримання корів
Дотації на корів українські домогосподарства отримують двічі на рік. Фото: Depositphotos

Цьогоріч на утримання однієї корови українці отримають 900 грн дотації. Раніше мали 750 грн.

Гроші виплачуватимуть двічі на рік. 22 лютого відповідна постанова уряду набрала чинності. Її опублікували на сайті Кабміну, пише ubr.ua.

Крім того, у документі йдеться про часткову компенсацію вартості будівництва та реконструкції підприємств по зберіганню і переробці зерна. Щоправда аграрії сумніваються, що гроші спрямують на розвиток тваринництва як сектора економіки. Минулі роки кошти направляли підтримку великих холдингів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Садовий розповів, чому в Україні продукти дорожчі, ніж в Польщі

Торік на підтримку сільського господарства виділили 6,4 млрд грн. Однак у кінці року план урізали на 2,5 млрд грн.

"Ще 1 мільярд гривень направили на підтримку однієї конкретної компанії. А 500 мільйонів гривень за фактом пішли на фінансування вітчизняного машинобудування. На збереження молодняка населенню було направлено 500 мільйонів гривень. Але це не можна назвати економічною підтримкою. Оскільки навіть внутрішні переробні підприємства відмовляються купувати молоко. А продати за кордон, за європейськими нормами, можна виключно молоко екстра-класу. Молоко від населення є продуктом другого класу", - каже заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Михайло Соколов.

Щоб отримати дотації за утримання корів потрібно подати до Мінагрополітики заявку, довідку про відкриття поточного рахунку, видану банком, копію звіту про стан тваринництва станом на 1 січня поточного року, засвідчену органами державної статистики. Крім того, довідку про відсутність заборгованості з податків.

Зараз ви читаєте новину «Скільки українцям платять на утримання корів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути