Ексклюзиви
Пʼятниця, 07 грудня 2018 13:39

Скільки коштує приготувати улюблену страву українців

Скільки коштує приготувати улюблену страву українців
За рік подорожчали всі овочі борщового набору. Фото: ТСН

За рік приготувати борщ стало дорожче на 21%. За каструлю доведеться викласти у середньому 98 грн. Минулоріч - 80,8 грн.

"Щоб приготувати борщ, знадобиться 600 грам свинини, по 500 грам буряка та картоплі, 300 грам капусти, по 200 грам моркви та цибулі, 3 столові ложки томатної пасти, лавровий лист, сіль, перець за смаком, 250 грам сметани. Свинина минулого року коштувала 59,7 грн за 600 грам, цього - 70,9 грн. За 500 грам картоплі 2017-го платили 2,9 гривні, 2018-го - 3,3 гривні", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Індекс холодцю: на скільки подорожчала традиційна страва

Буряк подорожчав із 2,8 грн за 500 г до 3,8 грн. Капуста - із 1,3 грн за 300 г до 2,1 грн.

"За 200 грам моркви цьогоріч потрібно заплатити 2,3 гривні. Минулого - 1,3 гривні. Подорожчала на 77%. 2017-го за 200 грам цибулі віддавали 10 копійок, зараз - 2 гривні. 250 грам сметани 2017-го коштувало 11,8 гривень. Цьогоріч - 13,6 гривень", - каже експерт.

Приготувати традиційну новорічну страву - салат "Олів'є" цьогоріч коштуватиме дорожче на 28%, або на 36 грн порівняно з минулим роком.

Зараз ви читаєте новину «Скільки коштує приготувати улюблену страву українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 18863
Голосування Чи подорожчають продукти через відміну державного регулювання цін?
  • Так, виробники і магазини скористаються цим
  • Так, але подорожчають тільки найпопулярніші товари
  • Ні, будуть лише сезонні коливання цін
  • Деякі товари подешевшають
  • Державне регулювання - це радянський пережиток. Його треба відмінити
Переглянути
Погода