Ексклюзиви
понеділок, 25 січня 2021 18:36

Схвалили входження іноземців у держбанк України

Схвалили входження іноземців у держбанк України
Міжнародна фінансова корпорація зможе конвертувати виділені кошти в акції Укргазбанку. Фото: ukrgasbank.com

Укргазбанк і Міжнародна фінансова корпорація підписали кредитну угоду, за якою IFC зможе отримати частку в акціонерному капіталі фінустанови.

Угода передбачає позику в 30 млн євро терміном на 5 років, повідомляє Укргазбанк.

"Уряд продовжує працювати над зменшенням частки держави в банківській системі України до 25%, як це передбачено міжнародними зобов'язаннями", - зазначив міністр фінансів Сергій Марченко під час підписання угоди.

Про користь входження IFC у статутний капітал Укргазбанку розповів глава Національного банку Кирило Шевченко.

Глава Нацбанку Кирило Шевченко розповів, що за останні 10 років Укргазбанк пройшов шлях від банку, який у 2009 році держава врятувала від банкрутства, до привабливого активу для міжнародних інвесторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оновлені 200 грн можуть стати особливою банкнотою у світі

"Сьогоднішня подія - справжня перемога банківського сектора. Це партнерство держави і Міжнародної фінансової корпорації зможе надати клієнтам банку доступ до дешевших ресурсів з ринків міжнародного капіталу, і підвищити надійність та стабільність банку для клієнтів", - сказав він.

За його словами, влада має намір покращувати корпоративне управління в інших банках, щоб зробити їх більш привабливими для міжнародних інвесторів.

"Це один із вагомих і великих кроків у реформуванні нашої держави - зменшення ролі держави в економіці... Сьогодні це сигнал для інвесторів, для майбутніх партнерів України, що сюди треба і можна інвестувати", - прокоментував угоду прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Уряд розробляє Національну економічну стратегія до 2030 року. Документ визначить напрямок розвитку України на наступні 10 років. Уперше в історії України створюється такий довгостроковий документ.

Зараз ви читаєте новину «Схвалили входження іноземців у держбанк України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути