Ексклюзиви
пʼятниця, 21 вересня 2018 16:53

Сезон закінчується: скільки коштують останні кавуни

Сезон закінчується: скільки коштують останні кавуни
Цього року сезон кавунів розпочався на півтора тижні раніше, ніж звичайно. Фото: AgroDay

В Україні закінчується сезон кавунів. Виробники продають ягоди за ціною 3,5-5 грн/кг. Це у середньому на чверть дорожче, ніж кавуни коштували в аналогічний період минулого року.

2018-го сезон продажу кавунів розпочався приблизно на 1,5 тижні раніше, ніж зазвичай. Однак закінчується у той же час, що і минулого року, передає EastFruit.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому в Україні дорожчають продукти

Цьогоріч зріс відсоток продукції нестандартного, більш великого розміру. Щоправда, такі кавуни не були затребувані серед покупців. Крім того, на їхню якість вплинула посуха в низці регіонів на початку літа.

Урожай кавунів цьогоріч був трохи більшим, ніж торік. Завдяки активному експорту до Білорусі ціна на кавуни в Україні була порівняно високою.

У серпні поточного року найбільше подешевшали овочі та фрукти - на 10,5% і 6,2% відповідно. На 0,6% знизились ціни на рибу, продукти з риби, сало та масло. Щоправда, на 6% подорожчали яйця, на 1,1-0,3% - продукти переробки зернових, м'ясо та м'ясопродукти, хліб, кисломолочна продукція, макаронні вироби, безалкогольні напої.

Зараз ви читаєте новину «Сезон закінчується: скільки коштують останні кавуни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути