Ексклюзиви
вівторок, 09 серпня 2022 11:33

Ще два українські судна повезли продовольство

Чергові 70 тис. т продовольства "зерновим коридором" вирушили з порту "Чорноморськ". Про це повідомили в Міністерстві інфраструктури.

"Сьогодні два судна вийшли із порту "Чорноморськ" із загальним обсягом вантажу 70 тисяч тонн. Судно RAHMI YAGGI доставить 5,3 тисячі тонн продовольства до Туреччини, ще майже 65 тисяч тонн кукурудзи балкер-панамакс OCEAN LION доправить до Південної Кореї", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З українських портів вийдуть ще два судна: куди прямуватимуть

Це вже друге судно-панамакс, що вирушає з порту "Чорноморськ".

Автор: Telegram
  70 тисяч тонн продовольства "зерновим коридором" вирушили з порту "Чорноморськ"
70 тисяч тонн продовольства "зерновим коридором" вирушили з порту "Чорноморськ"
Уранці 8 серпня з порту "Південний" вийшло перше від 24 лютого судно з українським продовольством – балкер SACURA прямує в Італію.
Корабель відчалив в рамках "зернової ініціативи". Судно об'єдналося в караван із балкером ARIZONA, яке вирушило з порту "Чорноморськ" в Нідерланди. На борту обох суден – 60 тис. т агропродукції.
22 липня в Стамбулі відбулися переговори щодо відновлення експорту українського зерна із заблокованих російськими окупантами українських портів. За їхніми результатами Україна підписала договір із Туреччиною та ООН щодо безпечного функціонування експортних маршрутів у Чорному морі. Другий договір Туреччина й ООН підписали з Росією.
Наступного дня Росія вдарила ракетами по Одеському порту, порушивши умову договору.
27 липня ​в Чорному морі відновили роботу порти Одеса, Чорноморськ й Південний. Це стало можливими завдяки підписанням угоди про розблокування українських портів для експорту зерна.
Перше судно з українським продовольством вийшло з Одеського порту близько 9:15 1 серпня.
Якщо Росія продовжить обстрілювати портову інфраструктуру, Україна експортуватиме зерно альтернативними шляхами. Залізницею агропродукцію вивозять через Польщу, Словаччину й Угорщину, заявив Олександр Кубраков.
Зараз ви читаєте новину «Ще два українські судна повезли продовольство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути