середа, 10 травня 2017 17:25

Росія відновила поставки автогазу в Україну - ЗМІ

Росія відновила поставки автогазу в Україну - ЗМІ
Більше половини скрапленого газу в Україну постачається російськими компаніями. Фото: LIGA.net

Федеральна служба з технічного та експортного контролю РФ видала компанії "Роснефть" позитивні висновки за контрактами на поставку в Україну скрапленого газу, передає "БізнесЦензор" з посиланням на галузеве видання OilNews.

"Поставки, призупинені раніше, знову йдуть", - повідомило джерело видання в компанії "Глуско Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, чому дорожчає газ для авто

Постачальником зрідженого газу "Роснефти" в Україну стала компанія Proton Energy Group SA. Одержувачі - компанія "Глуско Україна", ОККО, WOG, "Надежда", "Паралель", "БРСМ-Нафта", "Сокар", КЛО та "Агентство інвестиційного менеджменту".

Оператори відзначають, що інші російські виробники не виявляють активності щодо підготовки необхідних документів для подачі заявки до ФСТЕК.

"Говорили з "Лукойлом"- вони не поспішають взагалі. І в нас документи не беруть, і самі не збирають", - повідомив один з київських трейдерів.

Більшу частину скрапленого газу в Україну постачають російські компанії - "Роснефть", "Лукойл", "Сургутнафтогаз", "Сибур" та інші.

РФ заблокувала постачання скрапленого газу в Україну з 1 квітня. Російська митниця, посилаючись на закон 2005 року, почала вимагати від експортерів зрідженого газу позитивні висновки Федеральної служби з технічного та експортного контролю (ФСТЕК). На сайті відомства зазначено, що заявки розглядають протягом 15 днів. Ще 10 днів виділяють для подачі додаткових документів. Висновок служби потрібен на кожен контракт.

Зараз ви читаєте новину «Росія відновила поставки автогазу в Україну - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути