вівторок, 09 вересня 2014 02:35

Росія намагається перешкодити реверсу газу з Європи в Україну - ЗМІ

Росія намагається перешкодити реверсу газу з Європи в Україну - ЗМІ
Фото: zn.ua

Офіційна Москва намагається перешкодити своїм європейським споживачам реекспортувати газ в Україну, щоб положення Києва стало ще складніше.

Подібні погрози від РФ стали надходити представникам країн-членів Євросоюзу якраз напередодні їхньої зустрічі у понеділок, інформує liga.net з посиланням на Financial Times.

"В Європі дипломати та представники бізнесу кажуть, що Газпром може скоротити обсяги експортованого газу – щоб у ЄС просто не було зайвого палива для реверсу в Україну. "Вони цілком прямо говорять про це", – відзначає один з послів ЄС. Подібні обмеження можуть викликати дефіцит газу не тільки в Україні, але і в самій Європі", – йдеться в повідомленні.

У свою чергу, офіційний представник Газпрому Сергій Купріянов стверджує, що ні про які обмеження поставок він не чув.

Європа вже стикалася з припиненням поставок газу з Росії, в 2006 і 2009 роках. Після цього вона зайнялася наповненням сховищ, і зараз набагато краще підготовлена до можливих перебоїв, відзначають фахівці.

"Однак Росія сама зацікавлена в тому, щоб її вважали надійним партнером. Інакше ЄС знайде собі інших постачальників", – переконаний єврокомісар з торгівлі Карл де Гюхт.

Зараз ви читаєте новину «Росія намагається перешкодити реверсу газу з Європи в Україну - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути