Ексклюзиви
вівторок, 06 червня 2017 14:05

Російські компанії мають можливість працювати в Україні, незважаючи на санкції

Російські компанії мають можливість працювати в Україні, незважаючи на санкції
Санкції не забороняють суб'єктам господарювання здійснювати госпдіяльність. Фото: Днепр Час

Санкції щодо російського бізнесу в Україні не містять заборони на ведення господарської діяльності.

Про це повідомили представники компанії "М.С.Л." під час прес-конференції 2 червня в Києві.

Віце-президент ТОВ "М.С.Л." Євген Власенко: "Те, що ми діємо майже два роки нібито в обхід санкцій, - це неправда. Які є конкретні факти, що ми працюємо в обхід санкцій?! Санкції звужують, обмежують діяльність, але не забороняють. Усе, що не суперечить законодавству, ми продовжуємо робити. Де ж тут обхід?".

Керівник юридичного управління компанії "М.С.Л." Марина Слободніченко: "Санкції не забороняють суб'єктам господарювання, принаймні оператору державних лотерей, здійснювати госпдіяльність. Якщо ми почитаємо закон про санкції, то побачимо, які заборони застосовують до оператора лотерей: серед них немає заборони здійснювати господарську діяльність, ліцензійну діяльність, отримувати ліцензії. Є заборона, пов'язана із зовнішньоекономічною діяльністю, є заборона, яка більше шкодить державі - блокування наших рахунків. Ми позбавлені можливості навіть платити податки і де робимо проплати тільки в межах, дозволених законодавством. Але ніякої заборони на госпдіяльність немає".

Компанії "М.С.Л" і "Патріот" є організаторами лотерей в Україні. Ці компанії неодноразово називалися ЗМІ операторами великих російських бізнесменів, близьких до Кремля. 2015-го обидві потрапили в список російських юридичних осіб, щодо яких РНБО ввів санкції. З 2016 року дію санкцій продовжили. Як повідомляє видання Hubs.ua, незважаючи на це, компанії продовжували вести господарську діяльність на підставі чинних ліцензій та контролювати більше половини ринку.

З 2016 року Київський апеляційний госпсуд відмовився визнати недостовірною інформацію СБУ про те, що співвласником ТОВ "М.С.Л." є корпорація "Альфа груп".

Зараз ви читаєте новину «Російські компанії мають можливість працювати в Україні, незважаючи на санкції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути